اهداف و برنامه‌ها

مرجع ملی بازوی مشورتی در زمینه توصیه های علمی، فنی و فناوری (SBSTTA)

یکی از مهمترین وظایف مرجع ملی بازوی مشورتی،  ارائه توصیه های علمی لازم برای اجرای مفاد کنوانسیون و ارائه گزارش  به اجلاس کشورهای عضو (COP) و  یا سایر اجلاس های مرتبط می باشد. تا کنون 22 اجلاس برگزار شد و 233 توصیه  به اجلاس کشورهای عضوپیشنهاد گردید،  تعدادی از آنها  بطور کامل مورد تایید و با تصویب کشورهای عضو اجرایی شد و تعدادی از توصیه ها با اعمال تغییراتی به تصویب رسید.

SBSTTA ازطریق مرجع ملی کشورها و بر مبنای دستورالعمل تدوین شده از سوی کنوانسیون فعالیت میکند، فعالیت این مرجعیت بر اساس حمایت از برنامه های چند ساله و نقشه راهبردی کنوانسیون تدوین شده و همگامی لازم با سایر برنامه‌های توافق شده بین المللی کشورهای عضو و منطبق با اهداف کنوانسیون می‌باشد.

زبان کاری SBSTTA زبان رسمی سازمان ملل می باشد و تمام دستورالعمل ها و مجموعه گزارشات به زبان کاری سازمان ملل منتشر می گردد.

در بخش پایانی هر اجلاس نمایندگان منطقه ای (قاره ای) 2-1 نفر انتخاب می‌شوند و رئیس SBSTTA طبق روال در اجلاس عادی کشورهای عضو انتخاب می گردد و تا انتخاب فرد جایگزین،مسئولیت این امر را عهده دار خواهد بود.

اجلاس SBSTTA به طور منظم قبل از برگزاری اجلاس کشورهای عضو می باشد و مدت آن نباید از ۵ روز تجاوز نماید، تعداد و مدت  زمان برگزاری اجلاس باید از قبل برنامه‌ریزی و  اعتبار مورد نیاز آن پیش بینی  و تامین گردد.

اسناد و مدارک مورد بحث در اجلاس کشورهای عضو کنوانسیون تنوع زیستی (COP)  سه ماه قبل از زمان برگزاری اجلاس برای مرجع ملیSBSTTA ارسال می گردد تا ضمن بررسی، نظرات پیشنهادی خود را به دبیرخانه کنوانسیون ارسال نمایند.  برای تدوین اسناد کاری، مدیر اجرایی کنوانسیون ضمن تدوین دستور کار اجلاس،  از کارشناسان و متخصصین فنی مرتبط برای این امر استفاده خواهد نمود.

علاوه بر SBSTTA بعنوان بازوی مشورتی در زمینه توصیه های علمی، فنی و فناوری بر حسب نیاز و موضوع تخصصی کمیته مشورتی دیگر (Ad-Hoc  Committee)برای دوره مشخص و بر اساس دستورالعمل کنوانسیون تاسیس می‌شود. تعداد اعضای این کمیته حداکثر ۱۵ نفر با برخورداری از توان علمی و دانش فنی لازم خواهد بود.

اهداف و برنامه ها:

مرجع ملی بازوی مشورتی در زمینه توصیه های علمی فنی و فناوری دارای اهداف و برنامه های ذیل می باشد:

  1. · تهیه گزارش علمی برای اجلاس کشورهای عضو کنوانسیون تنوع زیستی (COP) و یا سایر اجلاس های مرتبط بر حسب ضرورت
  2.  تهیه گزارش و ارزیابی فنی و علمی از وضعیت تنوع زیستی
  3. · ارزیابی فنی و علمی اثر و نتایج  اقدامات انجام شده طبق مصوبات کنوانسیون
  4. · شناسایی و به کارگیری تکنولوژی ها و مهارتهای فنی و تخصصی لازم جهت شناخت و ارتباط موضوعی با کنوانسیون و همچنین توصیه روش های مختلفی که منجر به توسعه و انتقال تکنولوژی گردد
  5. · شناسایی موضوعات جدید و اضطراری مرتبط با کنوانسیون تنوع زیستی
  6. · ارائه توصیه های لازم به برنامه‌های علمی و همکاری بین المللی در پژوهش، توسعه پایدار و حفاظت از تنوع زیستی
  7. · پاسخ به سوالات و ابهامات علمی و فنی و تکنولوژیکی کنوانسیون
  8. · بهبود و ارتقاء فنی و علمی و تکنولوژیکی در اجلاس های SBSTTA
  9. · تقویت ارتباطات با جوامع علمی و تخصصی و تامین مطالب مورد نیاز برای مرجعیت و قابل دسترس بودن آن برای کلیه ذینفعان


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0