• تاريخ :
     ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
روز مزرعه – ارائه دستاوردهای تحقیقاتی به مقامات و مسئولان استان

بسمه تعالی

پیرو هماهنگی های انجام شده در مورخ 1398/03/12 جناب آقای دکتر حاتمی معاون محترم امور هماهنگی‌های اقتصادی استانداری کرمانشاه، جناب آقای دکتر صفوی معاون محترم بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، مقامات و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی و ادارات تابعه استان کرمانشاه و اساتید محترم دانشگاه ها از مزارع نمایشی و تحقیقاتی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم بازدید نمودند. در این بازدید ابتدا آقای دکتر ساسانی رئیس موسسه تحقیقات دیم سرارود ضمن معرفی معاونت افزود یکی از رسالت های ما محققین در موسسه تحقیقات دیم سرارود، معرفی ارقام جدید و با بهره وری بالا به کشاورزان است که هر یک از این تحقیقات و معرفی ارقام حاصل یک دهه کار علمی و پژوهش است. دکتر ساسانی با اشاره به کارآمدی موسسه تحقیقات دیم سرارود افزود در این موسسه انواع غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و گیاهان علوفه ای مورد کار پژوهشی قرار می گیرند. وی خاطرنشان کرد که در این موسسه طی چندسال اخیر ۱۸ رقم گندم نان،  ۵ رقم گندم دروم، ۷ رقم جو، ۹ رقم نخود و... به کشاورزی کشور معرفی شده است. ایشان تصریح کرد که معرفی ارقام جدید برای عرصه های کشاورزی یک ضرورت است، زیرا ارقام معرفی شده ارقامی هستند که از نظر کمی و کیفی بهبود یافته و از نظر به نژادی و به زراعی روی آنها کار شده است. وی در ادامه به بخشی از مشکلات و مسائل موسسه تحقیقات دیم سرارود اشاره کرد.

در ادامه آقای دکتر صفوی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد از مزارع استان دیم است، انتقال دستاوردهای تحقیقاتی به مزارع دیم یک ضرورت است. صفوی با اشاره به اینکه برنامه روز مزرعه برنامه خوبی جهت معرفی دستاوردهای تحقیقات کشاورزی به کشاورزان است افزود: این برنامه تاثیر بسزایی در انتقال یافته های جدید دارد. صفوی با بیان اینکه طی سنوات گذشته ارقام منصور، عادل و هاشم در نخود وارد عرصه های زراعی شده است ،گفت: این ارقام در حال حاضر توسط کشاورزان کشت می شود و امروزه ۳۰ هزار هکتار از مزارع استان زیر کشت نخود پاییزه رفته که نسبت که کشت های نخود بهاره طی سنوات گذشته، این کشت از ویژگی درآمدزایی بالاتری برخوردار است. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به پروژه امنیت غذایی در استان کرمانشاه گفت: در این راستا دو سکوی نوآوری که در آنها کارهای به نژادی و به زراعی انجام می گیرد.

در ادامه دکتر حاتمی معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: فصل آن است با فروش دانش کشاورزی درآمدزایی نمائیم. حاتمی با بیان اینکه با انتقال دانش روز به کشاورزان می توانیم کشاورزان را توانمند سازیم خاطرنشان کرد: در این راستا سه حلقه تحقیقات، ترویج و کشاورزان باید با هم  ارتباط نزدیکتری داشته باشند. دکتر حاتمی افزود امروزه دنیا بر اساس دانش، علم و بهره وری به رشد اقتصادی رسیده است و کشورهای پیشرفته برای ایجاد بهره وری کارها را با بینش عمیق علمی دنبال می کنند. حاتمی با اشاره به اینکه باید کشاورزی استان را به سمت استقبال از دستاوردهای محققین پیش ببریم افزود؛ باید نقش دانش را در کشاورزی پر رنگ تر از قبل مورد توجه قرار دهیم. وی در ادامه گفت: امروزه امنیت غذایی یکی از چالش‌های اساسی دنیاست و در کشور ما وظیفه تامین امنیت غذایی جامعه بر دوش بخش کشاورزی است. وی در ادامه  استان کرمانشاه را استانی با پتانسیل های بالا در بخش کشاورزی معرفی کرد و گفت؛ کشاورزی کرمانشاه در گندم، دانه های روغنی، چغندرقند ، نخود و ذرت در کشور از رتبه های برتر برخوردار است و با بهره وری و ارزش افزوده می بایست در آمد سرانه کشاورزان استان را افزایش دهیم. حاتمی با اشاره به ضرورت ایجاد زنجیره های ارزش افزوده در بخش کشاورزی  تصریح کرد: با ایجاد زنجیره تولید می توانیم اشتغال‌زایی نموده و درآمد اقتصادی ایجاد نمائیم. وی با ابراز خشنودی از دستاوردهای تحقیقاتی در موسسه تحقیقات دیم سرارود از محققین خواست بازده امور تحقیقاتی را به سمت افزایش درآمد کشاورزان سوق دهند. در ادامه دکتر حاتمی به همراه سایر مسئولین حاضر در مراسم "روز مزرعه "از آخرین یافته های تحقیقاتی معاونت دیم سرارود از نزدیک بازدید بعمل آوردند.

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

5.3.12.0